top of page

Passie voor Weizen, de Grolsch Puur Weizen

De beste Weizen ter wereld komt uit Enschede. Marc Janssen, van Grolsch: "Ik ben er trots op dat we ook Duitse toppers hebben verslagen."

Foto: © Carlo ter Ellen „Toen we begonnen, bestond dit bier in Nederland eigenlijk nog niet. Daarom ben ik er ook zo trots op dat we Duitse toppers als Weihenstephaner en Franziskaner verslagen hebben. Een weizen brouw je volgens het Duitse Reinheitsgebot, wat betekent dat je buiten gerst, water, hop, gist en tarwe geen toevoegingen mag doen. Een verschil met witbier, waar je bijvoorbeeld extra koriander of sinaasappelschillen kunt toevoegen. Bij een echte weizen is dat uit den boze.” [bron: Tubantia, 31-8-22] De beste Weizen ter wereld komt dus uit Enschede? Klopt, en de beste Weizen ter wereld komt ook uit de tapkraan, gewoon bij ons, in de Klappeijstraat.


 

Comentários


Openingstijden:

Woensdag
Donderdag

Vrijdag
Zaterdag

Zondag

16:00 - 00:00 uur

16:00 - 00:00 uur

15:00 - 01:00 uur

15:00 - 01:00 uur

15:00 - 22:00 uur

Untappd Logo Proeflokaal  Moolenaar.png
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • Whatsapp

© 2025  Proeflokaal Moolenaar, Biercafé &  Jazzcafé Oosterhout

bottom of page